@mile95 API:er finns också i Dataportalen. När jag skriver detta gav filtrering på API 8787 träffar.
Community på Sveriges dataportal
Ainali
Inlägg
-
-
@erik Tack för länken till Digin! Jag kände inte till det, men vilket bra initiativ!
-
@erik sa i Följer NextCloud Tillgänglighetsdirektivet?:
Nu är det version 2.2 som är aktuell (https://www.w3.org/TR/WCAG22/).
Är tillgänglighetsdirektivet skrivet så att man ständigt måste vara i fas med senaste versionen av WCAG? (2.2 är ju bara ett par månader gammalt.)
-
En Appstore för offentlig sektor - Demokratins marknadsplats.
När?
7 mars, kl. 10:00 - 11:30Var?
Online, där du är.Anslut genom att klicka på länken.
Se även LinkedIn-inlägg med mer förklaring.
(OBS: Jag är inte arrangör, jag bara delade eftersom att det såg relevant ut.)
-
@mikkeschiren Vet du var repot för den finns?
-
@ChristerOlsson sa i Vad betyder egentligen "Public" ?:
@Ainali Och i praktiken?
Det vet jag inte. Det borde vara samma ställe, men med tanke på att det senaste officella svaret är från 2022 och fem issues från augusti fortfarande är obesvarade så är det oklart.
-
@ChristerOlsson sa i Vad betyder egentligen "Public" ?:
Hur anmäler man buggar?
I teorin, här: https://github.com/diggsweden/dataportal-web
-
Förra veckan spelade vi in en podcast med fokus på Jitsi-pluginet och filosofin kring utvecklingen av det: https://blog.publiccode.net/news/2023/12/18/episode-fourteen-of-lets-talk-about-public-code.html
-
@Björn-Hagström Om det fanns en git-integration, ja. Men nu kan man ju inte följa hur ett ärende utvecklas från forumet. Det är mer som en brevlåda, eller ja - ett forum, men inte ett ärendehanteringssystem där man naturligt kan fortsätta att diskutera i detalj i anslutning till föreslagna lösningar.
-
@FredrikEriksson sa i Offentlig konst specifikation:
@Ainali Hej, det stämmer, det är inte en bild utan en kodning och precis som du säger behöver den som anropar API:t kunna omvandla koden till en bild. Tack för snabb återkoppling!
Min filosofiska poäng var väl att på webben finns inga bilder i den mening som vi menar med pappersbilder - allt är "kodning" och utan programvara kan inget ses. Därmed borde rimligtvis antingen alla varianter som kan avkodas och visas upp i en webbläsare kunna betraktas som återgivning eller inga (och jag tror att det redan är visat att man kan återge bilder över internet, så det alternativet faller snabbt).
-
@FredrikEriksson sa i Offentlig konst specifikation:
En av systemleverantörerna kan skapa ett API för att läsa ut denna data direkt från systemet i JSON-format. Det innebär att alla bilder kommer att förmedlas i en lång kodsträng (BASE64). Hur pass lätthanterlig är det för en utvecklare att hantera detta format. Har du nån erfarenhet kring detta?
Jag är ingen utvecklare, men jag antar att det är rätt trivialt. Fast då kommer vi tillbaks till den första frågan väl, för nu är det inte en länk längre, nu återges bilden via API:et (visserligen i BASE64-format, men med rätt programvara så antar jag att den kan visas upp lika enkelt som en jpg, som en människa heller inte ser som en bild utan rätt programvara)?
-
En liten påminnelse om att deadline är imorgon!
-
Som förra året, har Foundation for Public Code, där jag jobbar, det stora nöjet att tillsammans med Digital Public Goods Alliance samarrangera ett spår (eller devroom som de kallar det) med titeln Public Code and Digital Public Goods devroom.
Nu har vi öppnat Call for Proposals, deadline är 1 december. Jag är helt säker på att det finns en hel del i det här forumet som har intressanta saker att dela med sig av. Vi söker presentationer där ni delar med er av erfarenheter, men även korta lightning talks med syftet att helt enkelt visa upp en kodbas eller ett projekt. Har ni frågor går det alldeles utmärkt att ställa dem här.
FOSDEM är kanske den största konferensen för öppen källkod och går av stapeln i Bryssel igen 3-4 februari.
-
@jonor det skulle kunna vara ett fält till:
fee_size - Avgift i SEK.
Och sedan skulle fee_description kunna användas till att beskriva hur betalning kan ske. -
@Björn-Hagström sa i Vägledning för att publicera data om grillplatser:
verksamheten väljer att inte alls publicera data
Detta är verkligen emot andemeningen med öppna data. Jag har inte sett i någon definition, eller andra dokument, att enbart publicera det man har som något viktigt eller som en grundprincip. Snarare så är väl den erkända femstjärnemodellen från Berners-Lee en inriktning om att man ska göra det data man har bättre innan publicering (förhoppningsvis genom att välja att producera bättre data, men det är modellen agnostisk om).
-
@Björn-Hagström Ja, det kan du gärna göra: förnamn [kanelbulle] publiccode.net.
-
@Björn-Hagström sa i Vägledning för att publicera data om grillplatser:
Vi undersöker samtidigt om vi kan få till ett uppdateringsdatum men då kommer vi skapa information för öppna data vilket strider lite mot andemeningen för öppna data (att man ska publicera den information man har).
Jag vet inte om jag håller med om att det är det som är andemeningen med öppna data. Det är ju bra om det bara är att publicera den data man har, men om den data man har inte är lätt att förstå och kontextualisera (t.ex. om metadata som när det senast var uppdaterat saknas) tappar man ju kanske möjligheten att andra kan använda den och det måste väl ändå vara den övergripande andemeningen med öppna data.
-
Jag tänker att detta plugin skulle kunna vara en egen underkategori i Öppen källkod så att det är möjligt att skapa flera parallella diskussioner om pluginet som kan bli mer detaljerade och lättare att följa än om det bara är en megalång tråd för det.
Och tänker man vidare, kanske borde varje kodbas i offentligkod.se ha en sådan underkategori så att det finns en naturlig plats för de som använder dem att diskutera.
-
En rapport om öppen källkod på SVT. Jag hittar tyvärr ingen direktlänk till PDFen, men den finns på författarens LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7112013068062093312/
OSOR har skrivit ett blogginlägg om rapporten: Swedish public broadcaster serves audience with OSS - New study shows employees' understanding and challenges facing OS.
-
Europeiska kommissionens Open Source Observatory (OSOR) fyller 15 i år och det blir ett evenemang i Bryssel 21 november. http://osorturns15.eu/
Som en del av detta kommer man dela ut lite priser och det går att fram till den 26 oktober rösta på 22 nominerade lösningar/initiativ i Community awards.
Samling av öppna/gratis API:er
Följer NextCloud Tillgänglighetsdirektivet?
Följer NextCloud Tillgänglighetsdirektivet?
En Appstore för offentlig sektor - Demokratins marknadsplats 7 mars
Vad betyder egentligen "Public" ?
Vad betyder egentligen "Public" ?
Vad betyder egentligen "Public" ?
Jitsi Outlook-plugin
Backlog/issues för dataportal.se/EntryStore?
Offentlig konst specifikation
Offentlig konst specifikation
FOSDEM 2024: Call for proposals för Public Code and Digital Public Goods devroom
FOSDEM 2024: Call for proposals för Public Code and Digital Public Goods devroom
Datastandard för offentliga toaletter
Vägledning för att publicera data om grillplatser
Metadataportal och systemstöd för geodata
Vägledning för att publicera data om grillplatser
Jitsi Outlook-plugin
The State of F/LOSS* @ SVT
OSOR turns 15 - Bryssel 21 november