@datahamstern
Hej! Bra att du lyfter detta perpektiv och intressant att höra om din prenumerationstjänst! Ps berätta gärna mer om den under goda exempel-kategorin så kanske fler hittar till den 🙂

Vi ser gärna att de aktörer som publicerar sin data till Sveriges dataportal först använder sig av sandlådan för att testa sin metadata och hur den visas upp i gränssnittet. Idag ligger informationen om bland annat sandlådan lite "gömd" och tyvärr är det nog så att många inte hittar den. Men vi arbetar med att förbättra dokumentationen för dataportalen (docs.dataportal.se) och vi tar med oss detta perspektiv.

Sandlådan finns för att alla som vill publicera sin data ska kunna testa och se hur olika förändringar i metadatan slår igenom i gränssnittet, vad olika fält visas upp osv, rekommendationer vad gäller tidsserier osv. På så vis vill att när publiceringen går "live" ska den vara bra och bidra till en positiv upplevelse.

Du får gärna starta trådar om hur publikationerna från organisationer till dataportalen kan förbättras, det är bara positivt att få din feedback som användare av dataportalens tjänster.

/Kristine