Community på Sveriges dataportal
Sammanfattningar i nyhetsbrev?
-
Re: beta.dataportal.se Hur ser målgruppen för samarbetsplattformen ut? Att jobba med datadelning/öppna data på heltid är väl rätt få förunnat?
För egen del så jobbar jag med lite av varje och det blir lätt en himla massa samarbetsplattformar, Teamsgrupper att hålla koll på. Man blir lätt en användare av dessa plattformar i perioder, dvs just när man jobbar med t ex öppna data. Sedan går det månader eller t o m år innan det blir aktuellt igen. Då hinner man inte/kommer inte ihåg att gå in på plattformar som inte är relevanta just då.
Så för att ändå hålla en viss koll skulle jag vilja ha någon form av nyhetsbrev, kanske varje månad, som sammanfattar vad som diskuterats. På så sätt kan man hålla viss koll på ad som skett i denna plattform även i mellanperioderna då man jobbar med annat.
-
@Maria_Dalhage Bara för att vara tydlig - tänkte mig sammanfattande text som kanske också kan vara lite reflekterande/koppla till annat som gjorts/och planeras, t ex på EU-nivå och inte bara en lista med länkar till originalinläggen. Mer av en journalistisk produkt s a s.
-
@thomask gillart! Jag kommer att försöka mig på en NOSAD årskrönika åtminstone, men jag tror att vi behöver vara flera som delar det som händer från olika perspektiv. Några fler som har idéer, ju fler som bidrar desto bättre. Kanske till och med att vi skapar en kategori som heter Nyhetsbrev?
Att vara på forumet och läsa är PULL, att få ett nyhetsbrev är PUSH. Ett sätt är få en bra sammanställning är att fler kan lägga in sitt göttaste under Nyhetsbrev och så kan vi kurera det innehållet och skicka ut?
-
@Maria_Dalhage Finns det möjligheter att blogga på Nosads webbar? Jag tänker att i så fall kan man blogga där och så göra ett inlägg här när det kommer en ny bloggpost.
-
@Nina_Berlin ja, det vi kallar för "Communitydriven publicering" https://nosad.se/Projekt är ju egentligen en funktion - en tjänst som gör det möjligt att editera i wiki och publicera det som en html. Det är så jag skriver reserapporter mm. Här är två exempel:
https://nosad.se/NSÖD (Där @Björn-Hagström editerat)
https://nosad.se/Digital-Commons-paper (där jag editerat)