Detaljer för gruppen Privat

Champions

Dataportalens champions är de som särskilt främjar öppen och datadriven innovation genom att ta ett ansvar för specifika kategorier eller ämnesområden i Communityt

Medlemslista

 • RE: Förslag - Prenumeration på driftmeddelanden

  @lassealm Det är på gång och ska komma igång inom kort. Roligt att det kommer göra nytta.
  Eric Thorén, Skatteverket

  postat i Skatteverkets API:er
 • RE: Visualiseringar

  @siha
  Hej! Tack för input, vi tar med oss frågan!

  postat i Feedback på dataportal.se
 • RE: Hur jag hämtar alla data på enklaste sätt

  @wickedysplitz

  Hej!
  Vissa data finns att tillgå från ett nationellt API. Då är det vanligtvis en statlig myndighet som samordnar och tillhandahåller gränssnitt. I andra fall finns ingen etablerad nationell dataförsörjning. Då tillgängliggörs data direkt från respektive organisation (t.ex kommun eller region) - mer eller mindre samordnat, även om det pågår initiativ för ett mer enhetligt och samordnat tillgängliggörande och interoperabilitet av data.

  Jag testade att söka på den datamängd du nämner (hundrastgårdar), och ser att det verkar vara enskilda kommuner som på eget initiativ tillgängliggjort dessa datamängder. Om du vill utforska specifikt nationellt täckande datamängder, kan ett tips vara att filtrera ut "nationell myndighet" i dataportalens sök. Nationella myndigheter har ofta nationellt täckande datamängder, även om det såklart även där kan se lite olika ut.

  Lycka till!

  postat i Data